Atklāšu jums nelielu noslēpumu – es olu čaumalas nekad neizmetu. Kāpēc gan? Jo tās ir īsts dārgums!
Šodien uzzināsiet, kā čaumalas noder augiem un iepazīsiet dažas interesantas to izmantošanas idejas.
Olu čaumalas augiem un ne tikai
Barojums augiem
Man ir svarīgi ņemt vērā manu augu specifiskās prasības, un olu čaumalas ir lielisks palīgs šajā ziņā. Tās īpaši patīk augiem, kuriem vajadzīga īpaša augsne – paprika, baklažāni, tomāti, kāposti, sīpoli, jāņogas, upenes, bietes un spināti.
Olu čaumalas palīdzēs veidoties noturīgām saknēm un stingriem pašiem augiem.
Piebarojums dēstiem
Lai mani stādi augtu stipri un veselīgi, es izmantoju olu čaumalas kā mēslojumu. Es samaļu izžuvušās čaumalas pulverī un aplieju tās ar vārošu ūdeni.
Vienmēr pārbaudi, vai iepriekšējā sesija bankomātā ir pabeigta citādi vari iekulties problēmās
VIDEO:
Maisījumu atstāju ievilkties 5-7 dienas, katru dienu to apmaisot. Tad to atšķaidu ar ūdeni proporcijā 1:3 un izmantoju stādu laistīšanai. Šis piebarojums palīdzēs augiem iegūt papildu barības vielas un stiprinās tos pirms pārstādīšanas.
Aizsardzība pret nevēlamiem kukaiņiem
Olu čaumalas var izmantot ne tikai kā mēslojumu, bet arī kā efektīvu līdzekli augu aizsardzībai pret kukaiņiem.
Taču ar to viss nebeidzas. Ir vēl daži svarīgi aspekti, kas jāņem vērā.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Vienkāršā tortes recepte steigā – nav vajadzīga ne cepeškrāsns, ne mikseris, bet svētkos vienmēr izdodas tik ļoti garda
- Draudzenes Anitas alga palielinājās divas reizes, bet viņas vīram Jurim tā palika nemainīga – kā tas ietekmēja viņu kopdzīvi
- Kāpēc turīgi ārzemnieki klīst pa Latvijas kapsētām, nevis muzejiem – kāds tam iemesls
- Braucot pie vecākiem uz laukiem pielikām pilnus maisus ar cienastiem, bet māte mūs cienāja tikai ar kartupeļiem un salātiem – visu atvesto noslēpa
- Uzklāju svētku galdu, bet vīra radinieki sarauca sejas un es nedomājot vienkārši novācu visu ēdienu no galda











